15 dôvodov prečo konečne vymeniť auto

03.01.2014 19:25

Že Teba sa to netýka ?                        Tvoje auto máš len 3 roky.                 Koľko rokov ho mal Tvoj predchodca?                               Štatistiky uvádzajú že na Slovensku má priemerné auto životnosť 7 rokov u jedného majiteľa.                         Inými slovami po siedmich rokoch sa svojho miláčika nemilosrdne zbavíme a nahradíme ho niečím novším, krajším, spoľahlivejším...                                       Nemám záujem kaziť štatistom ich štatistiky, ale každý, kto má svoje auto viac ako 3 roky, tak už sa určite pozerá po niečom novšom.                                                                                                     1. Dôvod: Prečo? Môžem si to  dovoliť                                                                               Teraz určite necitujem väčšinu vodičov, ale určite budete so mnou súhlasiť, že všetci by sme to tak chceli. Vymeniť ho preto, lebo už fakt neviem čo s peniazmi a práve preto je tento dôvod ako prvý.

  1. Dôvod: Lebo sa mi páči novší model

Treba si však uvedomiť, že ten novší model vyrábali presne s týmto cieľom a keď si ho kúpiš, oni Ti zas vyrobia niečo novšie.

  1. Dôvod: Lebo sused má novšie ako ja

Typická ľudská vlastnosť závisť funguje aj v tomto prípade. V dotazníku jedného nemenovaného predajcu nových áut to ako dôvod uviedlo až 30% opýtaných.

  1. Dôvod: Dostavili sa prvé poruchy

Je to zaujímavé, ale len čo skončila záruka, prišli na rad prvé poruchy.

  1. Dôvod: Manželke sa už nepáči

Toto je dôvod, ktorý pozná dôverne každý manžel, ale nie každému sa s ním podarí úspešne bojovať. Takže pre pokoj v rodine...

  1. Dôvod: Potrebujeme väčšie

Väčšia rodina, väčšia domácnosť, väčšie nákupy, to všetko muselo logicky vyústiť aj k väčšiemu autu. Dnes je úplne bežné, že rodina má autá dve, jedno väčšie a to druhé na vozenie.

Viac o možnostiach kúpy vozidla sa dočítaš v článku:

Kúp si auto, prispeje Ti štát !!!

  1. Dôvod: Nehoda

Nehoda je smutný, ale častý dôvod. Niekedy sa oprava neoplatí, ale ak sa pozrieme na návesy poľských kamiónov, ktoré privážajú denne stovky búraných vozidiel zo západu, tak je to dôvod, ktorý nás približuje k „vyspelým“ krajinám.

  1. Dôvod: Nepríjemné spomienky a zážitky

Týka sa skôr mladších vodičov, ale pokiaľ si sa pol roka intenzívne s ňou stýkal v Tvojom aute a teraz ju už nechceš ani vidieť, tak je logické, že už ani to vozidlo nemá u Teba žiadnu šancu.

  1. Dôvod: Koniec leasingu

Dnes je „každý druhý“ vodič podnikateľ, alebo živnostník a koniec lesingu logicky znamená nový tátoš do garáže.

  10. Dôvod: Zmena zamestnania

Častý dôvod na výmenu auta. Nemusím už dochádzať, alebo práve naopak. V tom novom zamestnaní už nemám služobné auto, takže potrebujem niečo väčšie. Alebo mám nižší príjem, tak si to veľké už nemôžeme dovoliť.

  11. Dôvod: Dieťa

Ak prichádza prvé, tak budeš meniť takmer určite, väčší kufor na kočiarik a vzadu miesto na sedačku. Ale určite sa začneš zamýšľať aj nad bezpečnostnými prvkami. Vedel si vôbec koľko máš airbagov ?

  12. Dôvod: Znova dieťa

Áno, to Tvoje auto si už nielen požičiava, ale už si ho aj prisvojil. Denne si upravovať sedačku a zrkadlá, komu by sa to chcelo?

  13. Dôvod: Motor

Už ťa nebavia tie zimné štarty ? Už nikdy diesel !!! Alebo Ťa láka nižšia spotreba? Takže koniec s benzínom !!!

  14. Dôvod: Prevodovka

Kto si raz vyskúša jazdu s „automatom“ tak už nechce manuálnu prevodovku. Ale ortodoxní vodiči nedajú na svojich 5-6 rýchlostí vo vlastných rukách nikdy dopustiť.

  15. Dôvod: Prečo ? Lebo !

Proste sa to tak nejak naakumulovalo a ja som sa rozhodol, že chcem nové auto. Nie každý potrebuje na to dôvod.

Našiel si sa tam ? Alebo si svoj dôvod v mojom článku neobjavil?

Budem rád ak sa so mnou oň podelíš a spolu zostavíme 30 dôvodov prečo konečne vymeniť auto, alebo radšej 15 dôvodov prečo auto nemeniť ?

A čo Tvoje skúsenosti s kúpou nového auta? Napíš mi dolu do komentárov...

Príbehy a diskusiu nájdeš aj na našej fanpage.

 

—————

Späť